Переводчик

суббота, 1 сентября 2018 г.

С днём знаний!



Желаю всем отличной учёбы!

Учимся с 3 сентября 2018года, уроки по 30 минут)))
Картинки по запросу интеграция в образовании
Настав день, коли школи знову відкривають двері мільйонам учнів, і ми давно звикли, що відбувається це саме у перший день осені. Проте, День знань у країнах світу відзначають по різному, та й шкільні традиції відрізняються одна від одної. Пропонуємо вашій увазі добірку цікавих фактів про початок навчання у різних країнах.
ФІНЛЯНДІЯ: демократія в дії
 
Навчальний рік у Фінляндії починається  з 15 серпня. Навчальний процес у них демократичний. Дітям дається багато свободи – вважається, що важливо не змушувати вчитися, а мотивувати до отримання знань. Щоденників тут немає, лист з успіхами батьки отримують раз на місяць. На заняттях можна паралельно з навчанням займатися своїми справами. Наприклад, якщо школяр не хоче дивитися навчальний фільм, йому дозволяють почитати книгу. При цьому, незважаючи на безліч послаблень, учні фінських шкіл показують дуже високий рівень знань.
БРИТАНІЯ: перший день – звичайний день
У Великобританії більшість дітей ідуть в державні початкові школи у віці 5 років. Навчальний рік може початися і 3 вересня, і 4-го, і не обов’язково в понеділок. Перший шкільний день проходить як звичайний урок. Форму купують в спеціалізованих магазинах, де знають дизайн форми кожного навчального закладу в Лондоні, але для державної школи досить придбати светр з логотипом і портфель.
ІРЛАНДІЯ: що завгодно, тільки не в понеділок
Лінійка не проводиться, квітів вчителям не дарують , лунає дзвінок, починаються уроки і все. Але є одна особливість – навчальний рік в Ірландії ніколи не починається в понеділок. Можливо, це тому, що понеділок вважається днем духів.
НІДЕРЛАНДИ: дітям – морозиво, вчителям – квіти
У Нідерландах, навпаки, навчальний рік починається в понеділок, можливо, і в середині серпня. Всіх дітей збирають разом, директор виголошує промову. Квіти прийнято дарувати не в перший день навчального року, а в останній.
Святкують початок навчання при цьому в п’ятницю. Проводять конкурс листівок. Всі діти під час канікул відправляють в школу листівки, саморобні, оригінальні.
Переможців нагороджують чимось цікавим і обов’язково – морозиво за рахунок школи.
США: без домашніх завдань і з вечіркою для батьків
В один з перших днів вересня п’ятирічна дитина йде в підготовчу групу на зразок дитячого садка, але в будівлі початкової школи. Ніяких лінійок, ніякого параду, ніяких пісень і святкових шат. Все дуже буденно і про початок навчання нагадує тільки скорочений навчальний день. У перші тижні діти не отримують завдань. У першому класі один учитель викладає всі предмети, крім образотворчого мистецтва, музики і фізкультури, уроки яких проходять раз або два в тиждень.
Через два тижні в школі захід  – back to school night, це свято із закусками і розвагами для дітей і батьків, який проходить на території школи. Організовує це батьківський комітет – parents teachers association.
По п’ятницях в школах проводять щось на зразок лінійки: дітей збирають біля американського прапора, хтось говорить коротку промову, співають гімн або розучують танець.
КАНАДА: все святкування – на вихідних
Перший понеділок вересня називається Днем Праці – Labor Day – і вважається офіційним закриттям літнього сезону. А навчання стартує на наступний день – в перший вівторок вересня.
Лінійок немає. У перший вівторок вересня всіх учнів зберуть в спортзалі, директор каже невелику промову, потім всіх відводять в класні кімнати і починається навчання.
У другі вихідні вересня влаштовується Family Fun Day (сімейний розважальний день). На подвір’ї школи ставлять батути і різні атракціони, влаштовують частування.
У канадців особливе ставлення до прав дитини. Учитель тут не тільки не має права кричати на учня, але і не сміє вичитувати його перед усім класом.
ІЗРАЇЛЬ: діти запускають мрії в небо
В Ізраїлі перший день навчання – 1 вересня. Але у ізраїльських школярів початок вересня іноді наповнене вихідними через єврейський новий рік та інші свята, в такому випадку, початок навчання переноситься пізніше 1 вересня.
Діти приходять в школу на перший урок о 8:15, знайомляться, спілкуються зі своїми однокласниками. Святкова лінійка проходить під час другого уроку – школярі пишуть на повітряних кульках бажання і запускають їх в небо.
ЯПОНІЯ: першокласники святкують так, що потім тиждень відпочивають
Японські першокласники йдуть в школу в шість років на початку квітня, коли починає цвісти сакура. Тут вважають, що весна – це початок нового життя, тому – саме час починати вчитися.
Святкова лінійка в актовому залі проводиться тільки для першокласників. Їх вітають вчителя, вирішують організаційні питання з батьками, і в першій половині дня діти йдуть додому. Потім у першокласників і батьків є тиждень на підготовку до школи. І вже через тиждень в школу йдуть всі школярі.
ФРАНЦІЯ:  директор виступив – бігом за парти
Конкретної дати початку навчання не існує, але середньостатистичний  навчальний рік починається у вересні. На початку навчального року проводиться урочисте зібрання, директор школи вимовляє урочисту промову для першокласників, потім вчитель за списком збирає свій клас і веде його в кімнату. Квітів учителям зазвичай не дарують.
АВСТРІЯ: подарунки і концерт
В Австрії першокласники також відправляються в школу з Schultüte – пакетом школяра. Ця традиція тягнеться ще з XIX століття. Раніше великий яскравий пакет батьки і родичі наповнювали солодощами для малюка. Зараз туди кладуть канцелярське приладдя, іграшки, книги. Звичайно, є там і солодкий сюрприз. Адміністрація школи влаштовує святкування у великому залі школи або, наприклад, в ратуші. Старші учні готують концерт, потім дітям видають їх Schultüte і іноді – маленькі букетики квітів. Під час переходу в старшу школу діти також дивляться концерт, потім отримують книги в подарунок і йдуть на екскурсію по школі.
НІМЕЧЧИНА: солодкий початок
У Німеччині навчальний рік починається в кінці серпня – початку вересня, і певного дня для цієї події не існує. Цей день щорічно визначає федеральна влада, в залежності від початку сезону дощів, щоб діти могли якомога більше насолодитися канікулами на сонечку.
До Дня знань 6-річні першокласники, за традицією, разом з батьками склеюють конусоподібний мішечок з паперу та прикрашають його аплікацією. Потім батьки складають туди солодощі, іграшки та різні цікаві дрібниці. Перший день в школі Німеччини , як правило ,святковий. Діти приходять з батьками, іноді з усією родиною. Іноді учні старших класів готують для першокласників концерт. Квітів вчителям не дарують. Обов’язковий момент – урочистий вихід нових учнів в супроводі класного керівника із загального залу в клас. Там вони знайомляться, отримують перше завдання додому – намалювати те, що лежало в їх конусах-пакетах і розходяться по домівках.
НОРВЕГІЯ: годують лише першокласників
Навчальний рік починається в кінці квітня і без урочистостей. У перший клас діти йдуть в шість років. Особливістю норвезьких шкіл є те, що в них немає столових і організованого харчування. Наймолодшим видають йогурти і сік, а всі інші беруть їжу і напої з дому. Традиційно це бутерброди, фрукти і сік.
ПОЛЬЩА: квіти- на випускний
У Польщі квіти не є обов’язковим атрибутом початку навчального року, урочистості також не проводяться. Квіти дарують вчителям на День Вчителя – 14 жовтня, і на випускний.
ЧЕХІЯ: замість лінійки – клоуни
У Чехії також немає ніякої лінійки, але і навчання в перший день не проводиться. Для першокласників влаштовують концерт з клоунами. При цьому від першокласників, які йдуть в школу у віці 6 років, не вимагають вміння читати і писати. Обов’язковою є бесіда з психологом, в процесі якої робиться висновок про емоційну готовність дитини до шкільних навантажень.

Українські педагогічні традиції, пов’язані з початком навчального року, мали дещо інший обрис майже 100 років тому. Історія свідчить, що у народі 14 грудня, тобто в День Наума Розумника, вважався сприятливим для початку навчання дитини. Люди були переконані, що якщо на свято пророка почати навчання, то дитина успішніше засвоїть знання та набереться розуму.
За матеріалами мережі Інтернет

Комментариев нет:

Отправить комментарий