Переводчик

среда, 24 августа 2022 г.

З днем незалежності, моя Україно!

Робота нашої випускниці Некраси Валерії. До речі, вона також була учасницею та переможцем олімпіад з хімії і багатьох предметів. Дійсно обдарована дитина.

Цей день особливий. Цей день святий. Цей день, коли держава, яка має тисячорічну історію державотворення святкує свію, усього лише 31 річницю, з Дня Незалежності. Минулого року було помпезне святкування, авіапарад, та Ан-225, що махає крилами, заворожив усіх нас. Позаминулого року музичне попурі скорило серця всіх небайдужих. Цього року мовчать площі, цього року немає концертів, цього року немає великого святкового шоу, а є лише надія та воля. Проте цього року, хоч і буде самий несвятковий День Незалежності, саме цього року він буде найголослівнішим! Цьогоріч Україна доводить світу, що не просто існує на мапі світу, а доводить своє законне право на існування! Рік тому ми й уявити не могли, що така ціна у нашій Незалежності, проте ми не маємо іншого шляху. Якщо сьогодні ми не доведимо, що ми сильні як країна, як нація, то вже наступного року 24 сераня буде просто 24 серпня. 
Наша країна багатогранна, красива, квітуча, сильна. Вона така різна у архітектурі наших міст, проте така однакова у волі до життя! Карпати, Дніпро, Чорне море, Азовське - це все Україна! Могутнє місто-герой, навіть двічі герой - Київ. Славетне Запоріжжя - колиска державності України. Культурна столиця - Львів, без кави якого ранок дійсно не той, та й чомусь тут ніколи не хочеться чаю. Величний, проте від цього не меньш прекрасний місто-герой Харків, яке неможливо зломати, неможливо отруїти триколорною чумою, як намагалися це зробити у 2014, та у 2022 році. Півненна пальміра, столиця гумору, головний порт країни - це наша славна геройка Одеса. Столиця Буковини - Чернівці заворожують нас своїми будівлями, що може заслуговувати ще й на архітектурну столицю. Місто Дніпро - місце народження найкращіх балістичних ракет та ракет-носіїв. Місто, що кожного разу, до 2014, було найпопулярнішим курортом України - сонячна Ялта. Місто, напевно тричі -герой, місто, що перенесло но собі найважчі бої, які можна порівняли лише зі Сталінградом, місто, яке пережило блокаду, сильніше за яку була лише блокада Ленінграда, місто, де ховались та бились з біло-синьо-червоною потворою, у власній "Брестскій фортеці", яким став комбінат "Азовсталь" - місто-герой Маріуполь! Це все - Україна!
З Днем Незалежності!!!

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий