Переводчик

понедельник, 11 июля 2022 г.

З днем шоколаду!

 Мій улюблений продукт- це шоколад. Скільки стресу було з ним подолано, скільки іспитів складено, скільки творчих проєктів створено.

 А просто так для настрою, а на подарунок. У нас в Україні дуже смачний шоколад, в Чехії я спробувала органічний шоколад з Німеччини. Самим неймовірним і фантастичним за смаком був бельгійський шоколад. Ним мене пригостив найкращий сусід, кондитер високого класу.

 Неодмінним складова якісного шоколаду - це какао масло та какао- боби. Ще я маю гарний рецепт какао крему. Найкращий і корисний - чорний шоколад. До речі, він не псує зуби і не впливає на фігуру в розумних кількостях.

Смачного Вам☆


Цікаві факти про шоколад


Всі люблять і насолоджуються шоколадом і не потрібно бути майстерним шоколатьє, щоб оцінити його неймовірний смак. Запах шоколаду найбільш популярний кондитерський аромат у всьому світі.

1. Згідно археологічних досліджень, какао вперше почали використовувати в Центральній і Південній Америці на початку другого тисячоліття до н. е.
2. Ацтеки в розпал їх цивілізації цінували какао-боби так високо, що використовували їх в якості валюти на рівні з золотом.
3. Лідером по споживанню шоколаду вважають Швейцарію до 10 кг в рік на людину, для порівняння В США з'їдають до 5.5 кг шоколаду.
4. Для виготовлення одного кілограма шоколаду потрібно близько 900 какао-бобів. На кожному какао-дереві дозріває понад 25 тисяч бобів, тобто з одного дерева можна зібрати достатню кількість какао-бобів, щоб зробити понад 27 кг шоколаду.

 Плоди на дереві какао

5. Шоколад надзвичайно шкідливий для наших домашніх улюбленців. Зокрема у котів та собак він може викликати захворювання нервової та серцево-судинної системи, а при регулярному вживанні може призвести навіть до смертельного випадку.
6. У шоколаді міститься алкалоїд теобромін — речовина яка розширює судини серця та мозку, а також стимулює серцеву діяльність. Велика кількість теоброміну викликає ушкодження нирок і серцеву недостатність. Щоб ковтнути смертельну дозу теоброміну необхідно з'їсти близько 10 кг шоколаду за раз.
7.У світі існує шоколад з пелюстками троянд, цю романтичну добавку першими використали кондитери з Франції. В шоколад додають пелюстки троянди, а також лаванди і фіалок в засушеному або зацукрованому вигляді. І хоч їх смак в шоколаді ледь помітний, запах в таких солодощах, виходить дуже приємний.

8. Вміст кофеїну у шоколаді значно нижчий ніж і у кока-колі чи каві. 100 г шоколаду містить близько 20 мг кофеїну, тоді як чашка кави містить понад 80 мг.
9. M&M's були створені в 1941 році для солдатів, щоб була можливість насолоджуватись шоколадом і не бруднити руки навіть у польових умовах. Дуже швидко вони набули великої популярності і їх включили до продовольчого забезпечення американських солдат під час Другої світової війни.

 Вечірнє плаття з шоколаду

10. В талановитих руках шоколад може стати справжнім витвором мистецтва. Дизайнер з Единбурга (Шотландія) Лорен Сміт зробив з шоколаду вишукане вечірнє плаття. Шоколадне плаття вагою близько 50-ти кг було представлено на виставці в Лондоні, що проходила в рамках святкування Національного тижня шоколаду. Шоколад легко топиться при температурі тіла людини і тому його було нанесено на спеціально підготовану тканину.
11. Найбільший в світі шоколадний батончик, на честь святкування свого 100-річчя, зробила британська шоколадна компанія Thorntons (Торнтонс) — з рекордною вагою 5792.5 кг.
Джерело:https://www.factday.net/1-5-apetytni-fakty-pro-shokolad.html








Комментариев нет:

Отправить комментарий